De Theaterboerderij
Speelplaats voor Muziek, Cultuur en Natuur!
Home Het Theater Cursusaanbod Agenda Bed en Breakfast Contact

   
 

 Goed fout!

 

Cabaretier Rop Janze (Comedytrain / Poëzie Jukebox) speelt Goed fout!

Wat is goed? Wanneer ben je een goed mens? Wat is het goede leven? Wat bepaalt onze identiteit?

Een mens heeft ongeveer 50.000 gedachten per dag. Daarvan is zeventig procent negatief!

 

'Op een prachtige zomerse dag had ik lekker gezwommen. Maar daar kwamen de negatieve gedachten alweer: Waarom zijn die badhokjes veel te krap?Waarom ligt er altijd een plas water midden in het badhok?Per ongeluk liet ik het muntstuk vallen dat ik voor mijn kluisje had gebruikt. Het rolde het buurhokje in. Verdorie, dacht ik, die ben ik kwijt!

Opeens zie ik onder de wand door een kleine duim en wijsvinger tevoorschijn komen met mijn munt erin en hoor ik de stem van een jongetje dat zegt: ‘Meneer, hij is hierheen gerold.'

 

Rop Janze werd getroffen door de eerlijkheid van de jeugd. Was hij als kind – en als volwassene – even eerlijk als het jongetje uit het buurbadhokje? De gebeurtenis zette Rop aan het denken over goed en fout. Met vrienden, zijn yogalerares en een student filosofie ging hij in gesprek over het goede leven en de grenzen van individuele vrijheid. Wat maakt hem gelukkig? Maar ook over opgroeien met sprookjes die geluk voor later beloven. Waarom lukt het zijn katten wél om in het nu te leven?

 

Wie zijn we eigenlijk? Ik denk, dus ik ben. Ik heb een lichaam, dus ik ben. Ik heb een verleden, dus ik ben. Ik twitter, dus ik ben.

Rop Janze geeft een aantal gedachten bloot die mensen gewoonlijk wijselijk voor zich houden. Denkt u dat u dat aandurft?

 

Goed fout! is een vrolijke voorstelling over ‘foute’ muziek op goede feestjes, eerlijkheid en sociale media, het goede leven en sociale onbeholpenheid, striphelden en zaterdaghulpen, vrijheid en kogelbiefstuk, voorbestemd zijn en schandalig voordelige badolie.

   
 
Rob Janze
   
de Theaterboerderij - Hoofdstraat 19 - 9454 PK Ekehaar - 0592-785423 - Info@detheaterboerderij - KvK 62404822