Natuur
De Theaterboerderij en bed en breakfast ligt in het het Nationaal Park Drentsche Aa. Een prachtige omgeving voor natuurliefhebbers die zich erg goed leent om te verkennen. Te voet, op de fiets of op de motor, er zijn verschillende routes die de moeite waard zijn.
Een aantal routes kunt u zelfs starten vanaf de Theaterboerderij!

De wandelroute ‘de acht van Amen’ start u bijvoorbeeld direct vanaf de Roestplaats en toont u een prachtig stukje natuur rond het Amerdiep.
De bed en breakfast ligt tevens direct aan de knapzakroute Amen-Ekehaar, de historische TT route en de Roldertorenroute.
Nabij de Roestplaats lopen een aantal lange afstandswandelpaden: het Drenthelaarpad, het Jacobspad en het Pieterpad.

Bezienswaardigheden
In de nabijgelegen Drentse hoofdstad Assen vindt u onder andere een gezellig winkelcentrum, het Drents museum en verschillende eetgelegenheden. In Ekehaar is tevens een goed uitgangspunt voor een bezoek aan een evenement op het nabijgelegen TT-circuit, een bezoek aan voormalig kamp Westerbork, het Boomkroonpad, het Hunebedcentrum in Borger of Wildlands in Emmen.

Wandelroute de Acht van Amen

Acht van Amen

De Acht van Amen is een prachtige route van ongeveer 6 kilometer, bestaande uit 2 lussen van elk ongeveer drie kwartier tot een uur.
Het nabijgelegen dorp Amen is het centrum van de route en ook het officiële startpunt.

Vanuit de Roestplaats en de Theaterboerderij kunt u de route echter ook prima starten!

Meer informatie:
Wandelroute Acht van Amen

Wandeling over het Groote Zand

Groote Zand Hooghalen

Bij Herinneringskamp Westerbork, op 5 kilometer afstand, van de Theaterboerderij start een wandeling van het Drents Landschap.

Een prachtige wandeling van 4,5 kilometer over de heide en door het bos.
De route is aangegeven met paarse paaltjes.

Meer informatie:
wandeling het Groote Zand

Roldertoren fietsroute

Liever een fietsen als een wandeling?
De Roldertorenroute is een afwisselende route door het landschap van de Drentse Aa. De route is 49 kilometer lang en gemarkeerd met zeskantige witte bordjes met groene opdruk. Opstappen kan voor de theaterboerderij.

Meer informatie:
Roldertorenroute